Gewenning aan e-dienstverlening

print

Bij de ontwikkeling van e-dienstverlening hebben we oog voor werkzoekenden die niet-digivaardig zijn. Uit recent onderzoek van UWV samen met het ministerie van SZW blijkt dat circa 8 procent van de WW-populatie digitaal niet vaardig genoeg is om met de Werkm@p om te gaan. Van de klanten die wel digivaardig zijn, maakt ongeveer 20 procent helemaal geen gebruik van de Werkm@p, en een groter percentage eenmalig.

We verzorgen voor werkzoekenden die niet-digivaardig zijn de workshop 'e-intake en inschrijving werk op werk.nl'. Tot en met augustus hebben ruim 62.000 klanten deelgenomen aan de workshop. Met ingang van 1 juni organiseren we op de dinsdagen ook inloopmiddagen op alle Werkpleinen. Klanten die niet uit de voeten kunnen met e-dienstverlening kunnen dan langskomen om hulp te krijgen bij het gebruik van e-dienstverlening.

Om klanten meer tijd te geven om aan de omschakeling naar digitale dienstverlening te wennen, heeft het ministerie van SZW ons in augustus extra budget toegekend. Hiermee kunnen we tot en met 2014 nog eens ruim 200 extra mensen inzetten voor de begeleiding van minder digivaardigen op de Werkpleinen.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag