Duurzame bedrijfsvoering in 2012

print

Duurzaamheid staat centraal in onze bedrijfsvoering. UWV hanteert bij alle uit te voeren aanbestedingen de criteria voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, vastgesteld door Agentschap NL van het ministerie van Economische Zaken.

Er lopen diverse initiatieven waarmee we onze prestaties op het gebied van duurzaamheid willen verhogen. 33 UWV-vestigingen doen mee aan het project energiezorg. Over heel 2011 bedroeg de totale jaarlijkse besparing op het elektriciteitverbruik 9,47 procent , ten opzichte van het peiljaar 2009. Inmiddels is een voorlichtingsronde van start gegaan om facilitaire medewerkers beter te leren werken met de energiemonitor. Hierbij krijgen zij inzicht in het nog beter afstellen van de installaties in de gebouwen. Ook zijn voorbereidingen getroffen voor het opnemen van de gas- en stadsverwarminggegevens in de energiemonitor.

Afvalscheiding is inmiddels op 52 locaties ingevoerd. Het recyclingpercentage is met 32% toegenomen en onze CO2-uitstoot is met bijna 50% verminderd. Momenteel wordt 61% van alle afvalstromen bij UWV gerecycled. Vergelijkbare organisaties zonder afvalscheiding bereiken circa 40 procent recycling.

Studenten van de Universiteit van Tilburg hebben op ons hoofdkantoor een kwalitatief onderzoek gedaan onder medewerkers en leidinggevenden over hun visie op het gebied van duurzaam leiderschap.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag